Studentensport Utrecht

TC de Uithof is een grote en bekende studentensportvereniging (SSV) binnen de studentensport in Utrecht en is tevens de enige studententennisvereniging van de stad. De vereniging heeft goede banden met andere studentensportverenigingen en houdt ook nauw contact met overkoepelende organisaties.

Sportraad websiteDe Sportraad Utrecht:

“Hallo sportievelingen,

Wij zijn de Sportraad en willen ons graag even voorstellen! De hoofdtaak van de Sportraad is dat wij jullie belangen behartigen; dit voor alle studenten die sporten bij de Studenten Sport Verenigingen (SSV’s) zelf, maar ook voor alle individuele studentensporters op Olympos. Wij hebben regelmatig contact met jullie bestuur om te horen hoe het er binnen jullie vereniging aan toe gaat en of jullie tegen problemen aanlopen. Wij zijn er dan om jullie te helpen. De Sportraad zit regelmatig om de tafel met bijvoorbeeld het sportcentrum zelf, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht of de gemeente om de Utrechtse studentensport te vertegenwoordigen.
Als Sportraad vinden wij het ook belangrijk om de banden tussen de verschillende verenigingen binnen de studentensport te verstevigen, zodat we samen sterk staan als ?en Team Utrecht. Dit is een concept waarmee we meer willen bereiken bij externe partijen als gemeente, UU/HU en sponsoren/samenwerkingspartners. Jullie kennen het misschien wel van de vesten, petjes of logo’s bedrukt op vlaggen/bestuurskleding van jullie besturen.
Wil je nu meer weten over de Sportraad of over Team Utrecht? Of heb je sportgerelateerde problemen, wil je advies of heb je ergens hulp bij nodig? Kom dan vooral langs op onze open kantooruren, iedere werkdag van 12:00-13:00 uur en van 17:00-19:00 uur (behalve op dinsdag).
Daarnaast kun je de Team Utrecht Facebookpagina (https://www.facebook.com/teamutrecht/) liken voor leuke nieuwtjes die opkomen van sportieve prestaties van alle SSV’s, of een kijkje nemen op onze website: www.sportraadutrecht.nl.

Met sportieve groet,
Sportraad 2017-2018″


Sportcentrum Olympos

336_logo_olymposTC de Uithof maakt gebruik van de tennisbanen van het Sportcentrum Olympos. Dit sportcentrum is gelegen op het Utrecht Science Park, waar ook de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht gevestigd zijn. Olympos is er in de eerste plaats voor studenten en medewerkers van het Utrechtse hoger onderwijs, maar andere sportliefhebbers zijn ook welkom. Het sportcentrum heeft bovendien een sportcafé, dat door vrijwel alle SSV’s gebruikt wordt als kantine.

Ook werkt TC de Uithof op verschillende gebieden samen met andere SSV’s. Zo wordt er elk jaar een combifeest georganiseerd samen met andere sportverenigingen, zoals USVV Odysseus 91′, U.S.H.C., STUdance en USV Protos. Dit feest heeft als doel om studenten vanuit verschillende sporten met elkaar in contact te laten komen. Daarnaast wordt er samengewerkt op het gebied van grote projecten zoals de plaatsing van de blokhut van TC de Uithof, waar ook USVV Odysseus 91′ en U.S.H.C. bij betrokken zijn.