Burgerverenigingen na TC de Uithof

LTC Vechtlust
LTC Vechtlust is een mooie en gezellige tennisvereniging in Utrecht. Het park ligt aan de rand van de stad nabij de wijken Overvecht, Zuilen, en tegen Oud-Zuilen en Maarssen aan, midden in het groen en toch goed bereikbaar. Bij Vechtlust kan je het hele jaar door tennissen omdat ze over zowel gravel- áls allweather smashcourtbanen beschikken. De club is een levendige club met zo’n 850 leden, jaarlijks drie grote open toernooien, KNLTB-competities en een drukbezochte wekelijkse toss-avond.

De lidmaatschappen lopen per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december) en zijn doorlopend tot opzegging. Bij het opzeggen van het lidmaatschap aan het einde van het kalenderjaar vervallen alle rechten automatisch. Je kunt het hele jaar door lid worden. Wil je aan bepaalde activiteiten meedoen, dan hanteren zij de volgende deadlines:
– 1 januari: Alle competities en zomer-, najaar- en winterlessen*
– 1 juli: Najaarscompetitie (indien er ruimte is, anders reservelijst), wintercompetitie*, najaarslessen en winterlessen*
– 1 oktober: Wintercompetitie• en winterlessen•
* Het volgen van winterlessen en deelnemen aan de wintercompetitie is alleen mogelijk als je het opvolgende jaar ook lid blijft.

Contributie seizoen 2021: € 205,00
Je kunt je inschrijven op deze pagina.

ULTC Iduna
Tennisvereniging ULTC-Iduna werd opgericht in 1942 en is nu een van de grootste tennisverenigingen in Nederland, met ruim 1.700 leden. De banen en het clubhuis zijn gelegen in de Voorveldsepolder aan de Ariënslaan te Utrecht. De vereniging beschikt over 9 gravelbanen en 5 smashcourtbanen. Alle banen zijn verlicht tot 23.00 uur.  Daarnaast kunnen alle leden ook gebruik maken van een padelbaan. Tijdens de winterperiode (1 november t/m 31 maart) kan in de blaashal op 3 smashcourtbanen en buiten op 2 smashcourtbanen getennist worden. Als de weersomstandigheden dit toelaten, kan er tijdens de winter ook op een beperkt aantal gravelbanen worden gespeeld.

De tennisvereniging is een vrijwilligersorganisatie. Op alle leden wordt een beroep gedaan om mee te helpen bij de verenigingsorganisatie en -activiteiten. De bar is verpacht, zodat er geen ‘bardiensten’ zijn.

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Wie op of na 1 juli lid wordt, ontvangt 50% korting op de contributie. Wie op of na 1 oktober lid wordt, ontvangt 75% korting op de contributie.

Contributiebedragen 2021

 LeeftijdContributieEntreegeld
senior*25 jaar en ouder€ 231,– € 55,–
semi-senior18 t/m 24 jaar€ 190,– € 35,–
ochtendlid**18 jaar en ouder€ 142,– € 55,–
*Op vertoon van inschrijving als (voltijd-)student, wordt de contributie voor een semi-senior in rekening gebracht.
**Beperkte speelgerechtigdheid: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en zondag na 17.30 uur.

Voor het verenigingsjaar 2021 en verder bestaat er een wachtlijst voor seniorleden. De wachttijd is afhankelijk van het moment van inschrijven en het verloop van het ledenbestand, maar kan oplopen tot meer dan 2 jaar. Geef op het Aanmeldingsformulier aan of je interesse hebt in een ochtendlidmaatschap. Meld je aan via deze pagina.

T.C. Domstad
T.C. Domstad is één van de grootste tennisclubs van Utrecht en omstreken met een schitterend tennispark aan de Kennedylaan 7, naast zwembad Den Hommel. In 2018 is T.C. Domstad door de KNLTB uitgeroepen tot ‘Vereniging van het Jaar’. Het park beschikt over twee Smashcourt- en veertien Provision-banen. Op de banen kan het hele jaar door gespeeld worden en ze zijn na regen weer snel bespeelbaar. T.C. Domstad is er voor iedereen: van beginner tot echte crack en van mini tot veteraan. Een kijkje in de evenementenkalender leert dat T.C. Domstad een vitale vereniging is die bruist aan alle kanten. Naast alle gezelligheid beschikt T.C. Domstad ook uit een sterke selectie met spelers op niveau 1, 2 en 3. Het 1ste mix team op zondag komt uit in de Hoofdklasse. T.C. Domstad heeft tussen oktober en maart ook de beschikking over een blaashal op haar complex, waarin banen gehuurd kunnen worden. 

T.C. Domstad kent de volgende lidmaatschappen voor het spelen op de buitenbanen:

Lidmaatschapsvorm   Laag tarief   Ná 15 februari
senior (volledig speelrecht; wordt in 2020 18 jaar of ouder)€ 224,-*€ 237,-*
 tweede senior (woonachtig op hetzelfde adres)€ 211,-*€ 224,-*
 senior (18 t/m 24 jaar in 2020)€ 175.-*€ 188.-*
* Het lage tarief mag gebruikt worden als je de contributie vóór 15 februari 2020 overmaakt.

Het contributiejaar loopt van 1 april t/m 31 maart. Het lidmaatschap wordt elk jaar stilzwijgend verlengd en automatisch verhoogd als men in een hogere leeftijdscategorie komt te vallen.

T.C. Domstad kent regelmatig een ledenstop voor senior-leden. Nieuwe senior-leden die zich aanmelden, komen op de wachtlijst. Dit schept geen verplichtingen; je kunt altijd beslissen of je echt lid wilt worden. Lid worden en meer informatie vind je op deze pagina.

ULTV Rhijnauwen
De Utrechtse tennisvereniging ULTV Rhijnauwen is een bloeiende vereniging met 9 mooie gravelbanen midden in de bossen van het gelijknamige landgoed Rhijnauwen. Een oase van rust en natuur op het randje van de stad waar op hoog én laag niveau kan worden getennist.

Een vereniging die al sinds 1932 garant staat voor goede gravelbanen, mooie dagen en avonden op en rond het unieke clubhuis en bovenal gezelligheid. De Utrechtse Lawn Tennis Vereniging (ULTV) Rhijnauwen heeft circa 1200 leden onder wie een fors aantal jeugdleden én dagleden. Nieuwe leden zijn altijd welkom, er is op dit moment géén wachtlijst.

LidsoortOmschrijvingContributie
SeniorledenLeden die dit jaar 18 jaar of ouder worden€ 195,- *)
 Studentleden
(dient bewijs van inschrijving te worden verstrekt)
€ 115,- *)
Dagleden Dagleden hebben speelrecht op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur€ 140,- *)
*) Aspirant leden die vanaf 15 juli van het lopende jaar lid worden betalen het eerste jaar slechts de helft van de contributie!

UTV Krommerijn
Bij UTV Kromme Rijn tennis je voor je plezier in een open, ongedwongen en ontspannen sfeer waarin jongere en oudere leden zich thuis voelen. De  leden zelf zorgen voor de organisatie van de club. UTV Kromme Rijn is ontstaan uit een fusie tussen STVU en TC Rijnsweerd. Sinds 2 november 2019 heeft de nieuwe vereniging de beschikking over zeven smashcourtbanen en een prachtig clubhuis met een groot terras op het oude STVU terrein aan de Mytylweg. De bar is in eigen beheer, waardoor de prijzen verrassend laag zijn. Ook de contributie behoort tot één van de laagste van Utrecht.

Per 1 augustus heeft UTV Kromme Rijn een wachtlijst voor nieuwe leden. Alleen jongeren (<18) kunnen nog direct lid worden.
Interesse om lid te worden? Schrijf jezelf hier in en de ledenadministratie zal u zo snel mogelijk berichten wanneer er weer plekken vrij komen. 

Een actief lidmaatschap kost €170 per jaar* voor senioren. Daarnaast betaal je 20 euro inschrijfgeld en betaal je ook een borg van 23 euro voor het toegangspasje(magneetkaart) van het tennispark. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.

Kampong
De vereniging SV Kampong Tennis vormt samen met Hockey, Voetbal, Cricket, Squash en Jeu de Boules de Federatie SV Kampong. Kampong is een omnivereniging en telt bij elkaar ruim 6000 leden. Hockey (ruim 3300 leden) en Voetbal zijn de grootste verenigingen. Al deze verengingen maken gebruik van de accomodatie aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht. SV Kampong Tennis is de derde vereniging naar omvang binnen SV Kampong en telt (september 2020) 680 leden. Van de 680 zijn er 520 senior en 160 jeugdlid. 

SV Kampong Tennis heeft zes verlichte, beschutte kunstgrastennisbanen, die in principe het hele jaar door te bespelen zijn. Op het tennispark beschikken we nu ook over een Tennispaviljoen en een fraai ingericht terras. Op het sportpark van SV Kampong kom je ook allerlei andere sporters tegen. Tennis wordt ook als ‘tweede sport’ gebezigd door voetballers en hockeyers in de zomerperiode wanneer hun competities stilliggen.

Het lidmaatschap van SV Kampong Tennis (voor senioren 150 euro en voor junioren 80 tot 110 euro) is al enige tijd het laagste in Utrecht. SV Kampong Tennis biedt  ook een zomerabonnement voor de maanden juni, juli en augustus, en een winterabonnement voor de maanden januari, februari en maart voor 55 euro. (senioren) en 30 euro (jeugd). Wij kennen geen wachtlijsten.

Word lid op deze pagina.

Aankomende

Activiteiten

Datum/Tijd Evenement
18 juni Actieve Ledendiner
20 juni Clubavond met Oudhof
22 juni Familiedag
27 juni Clubavond
29 juni TC Festival
2 juli Wissel-ALV
4 juli Borrel
5 juli - 7 juli Liftweekend
22 augustus - 24 augustus EXTC
6 september - 8 september Introweekend