Frequently Asked Questions (FAQ)

Meest gestelde vragen leerlingen trainingen TC de Uithof/sportcentrum Olympos

1. Het is slecht weer, en of ze voorspellen slecht weer tijdens mijn training. Gaat mijn training door?

De trainingen worden gegeven op smashcourt banen, dit zijn all weather banen. Wat betekent dat de banen goed tegen regen kunnen. Alleen bij zeer hevige neerslag ontstaan er plassen op de banen en kan de training niet doorgaan.

Wanneer je geen bericht krijgt in je groeps-chat dan gaat de training gewoon door.

2. Ik kan niet trainen, hoe en waar moet ik mij afmelden?

Je meldt je op twee manieren af. Ten eerste ga je naar https://tcdeuithof.nl/tennis/training/afmelden/ om je daar online af te melden. Jouw trainingsplek komt dan online te staan zodat iemand anders kan trainen op jouw plek. Doe dit minimaal 8 uur voordat de training begint als je in de middag of avond traint, zodat een ander nog kan invallen. Doe dit een dag van tevoren als je in de ochtend training. Ten tweede stuur je een berichtje in de groeps-chat zodat de trainer er ook van op de hoogte is dat jij er niet bent.

  • 4. Mijn training is niet doorgegaan in verband met slecht weer, wordt deze training ingehaald?

Het volgende inhaalschema wordt gehanteerd: de 1e training die uitvalt vanwege slecht weer wordt niet ingehaald, de 2e training die uitvalt vanwege slecht weer wordt wel ingehaald, de 3e training die uitvalt door slecht weer wordt niet ingehaald en de 4e training die uitvalt vanwege slecht weer wordt wel ingehaald.

5. Mijn trainer was vandaag niet aanwezig door bijvoorbeeld ziekte, wordt deze training ingehaald?

Ja, alle trainingen die niet door kunnen door afwezigheid van de trainer worden ingehaald. Dit gebeurt tijdens de daarvoor beschikbare inhaalweken aan het einde van de trainingscyclus. Zie schema bij vraag drie.

6. Mijn training is niet doorgegaan in verband met een feestdag, wordt deze training ingehaald?

Ja, alle trainingen die uitvallen vanwege een feestdag worden ingehaald. Dit gebeurt tijdens de daarvoor beschikbare inhaalweken aan het einde van de trainingscyclus. Zie schema bij vraag drie.

7. Ik wil graag invallen bij een andere training, waar moet ik mij aanmelden?

Aanmelden kan via deze pagina: https://tcdeuithof.nl/tennis/training/invallen/.

8. Is invallen bij andere groepen gratis en hoe vaak mag ik dat doen per week?

Invallen bij andere trainingsgroepen is gratis voor iedereen die in een trainingsgroep is ingedeeld. Er is geen maximum aan het aantal keer dat je mag invallen. Als je zou willen dan kun je vijf keer per week trainen. Invallen mag op je eigen niveau, 1 niveau hoger en 1 niveau lager. Mocht je geen eigen trainingsgroep hebben dan kost invallen €6,5 per keer.

9. Ik wil graag push notificatie ontvangen wanneer er een plek vrijkomt op mijn trainingsniveau, wat moet ik doen?

Volg de stappen via deze link: https://tcdeuithof.nl/2020/10/27/notificaties-voor-trainingen/

10. Ik ben ingedeeld op een lager niveau dan dat ik mij heb aangemeld, wat moet ik doen?

Wanneer je officiële rating bij de KNLTB inderdaad hoger is dan het niveau waarop je bent ingedeeld stuur dan een mail naar teco@tcdeuithof.nl.

Is jouw officiële rating niet hoger dan de groep waarin je bent ingedeeld ga dan tijdens je training naar je trainer en overleg met je trainer of de groep geschikt voor jou is. Wanneer de trainer aangeeft dat je daadwerkelijk te laag bent ingedeeld stuur dan een mail naar teco@tcdeuithof.nl waarin je de situatie uitlegt. De tennis commissie van TC de Uithof probeert je dan te verplaatsen naar een andere groep.

11. Ik twijfel of mijn racket en of bespanning nog goed is, wat moet ik doen?

De trainers van tennisschool van Bunderen sport service kunnen je voorzien van advies met betrekking tot je racket. Daarnaast zijn er rackets beschikbaar die getest en gekocht kunnen worden. Ook kunnen de trainers je racket voorzien van een nieuwe bespanning tegen een markt conforme prijs. Je levert je racket dan in bij je trainer, en de volgende training is je racket weer voorzien van een nieuwe snaar en desgewenst een nieuwe grip.

12. Ik wil graag wedstrijden spelen, hoe kan ik dan doen?

Je hebt meerdere manieren om wedstrijden te kunnen spelen. Wanneer je lid bent van een tennisvereniging, bijvoorbeeld TC de Uithof, dan kun je deelnemen aan de jaarlijkse competities van de KNLTB en mee doen aan de verschillende open toernooien die door verenigingen worden georganiseerd. Kijk hiervoor op www.KNLTB.nl.

Wanneer je geen lid bent van de KNLTB, en bijvoorbeeld alleen een Olympas hebt, dan kun je meedoen met de ladder competitie. Klik voor meer informatie op deze link: https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/olympostennis/2040/

Aankomende

Activiteiten

Datum/Tijd Evenement
23 mei Kanocantus
23 mei TOUS feest
29 mei - 1 juni Roland Garros
30 mei Clubavond
6 juni Pubgolf + borrel
8 juni - 15 juni Clubkampioenschappen
18 juni Actieve Ledendiner
20 juni Clubavond met Oudhof
22 juni Familiedag
27 juni Clubavond