Selectie

Selectie
Vanaf 2012 biedt TC de Uithof selectietrainingen aan. Naast gezelligheid is er bij onze vereniging immers ook ruimte voor het betere tennis: studententennis kan ook goed zijn! De selectie is een groep van gemotiveerde, goede tennissers die zin heeft om vaak met elkaar te tennissen en de eer van TC de Uithof te verdedigen tijdens tennisactiviteiten. Het eerste team van TC de Uithof zal in het voorjaar uitkomen in de 3e klasse gemengd zondag.

Selectiecriteria
Wanneer je voor de selectie in aanmerking komt
De trainers selecteren Uithoffers (met minimaal niveau 5) voor de selectie op basis van motivatie, niveau, potentie en inzet voor de vereniging. Nieuwe leden worden door de Technisch Commissaris geselecteerd. Neem als je in aanmerking wil komen voor de (sub)selectie of voor meer informatie contact op met de Technisch Commissaris (technischcommissaris@tcdeuithof.nl).

Wat we van jou verwachten
Van jou verwachten we dus dat je veel op de baan te vinden bent, graag je niveau verbetert en betrokken bent bij TC de Uithof. Verder dien je je te registreren als Uithoflid bij Sportcentrum Olympos en in het bezit te zijn van een OlymPas. Tot slot dien je minstens 80% van selectietrainingen te volgen en mee te doen aan de Clubkampioenschappen, het Open toernooi van TC de Uithof en de voorjaarscompetitie.

Wat we jou te bieden hebben
Kort gezegd: heel veel tennis en de mogelijkheid tot het verbeteren van je niveau met een groep leuke Uithoffers. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor (en door) de selectie:

Selectietrainingen
In het najaar traint de selectie twee keer per week (1,5 uur) op dinsdag van 19:30 – 22:30 en donderdag van 19:00-22:00. In het voorjaar traint de selectie op dinsdag en donderdag. Deze trainingen worden met korting door de vereniging aangeboden. De trainingen worden verzorgd door Rob van Bunderen & Henrik Kroon.

De trainers houden toezicht op ieders persoonlijke ontwikkeling en passen daar de training op aan. Tevens wordt gewerkt met videomateriaal om zo het leerproces te versnellen.

Selectieweekend
Naast de selectietrainingen zal er een selectieweekend georganiseerd worden.  Het  weekend zal draaien om tennis en elkaar beter leren kennen. Met het weekend wordt de selectie klaargestoomd  voor de voorjaarscompetitie.

Overige activiteiten
Naast bovenstaande activiteiten die speciaal voor de selectie worden georganiseerd zijn er natuurlijk ook andere activiteiten binnen en buiten TC de Uithof waarbij het leuk is om mee te doen! Denk bij activiteiten georganiseerd door de Uithof bijvoorbeeld aan het Uithof Open Toernooi in maart, de conditietrainingen in januari en februari, de clubavond op donderdagavond, de clubkampioenschappen en het ledenweekend begin maart voor de hele vereniging.

Andere activiteiten die niet door TC de Uithof worden georganiseerd, maar ook zeker de moeite waard zijn om naar toe te gaan, zijn onder andere het GNSK, de EXTC en de open toernooien georganiseerd door onze zusterverenigingen. Genoeg mogelijkheden om de eer van TC de Uithof te verdedigen dus!

Aankomende

Activiteiten

Datum/Tijd Evenement
20 juni Clubavond met Oudhof
22 juni Familiedag
27 juni Clubavond
29 juni TC Festival
2 juli Wissel-ALV
4 juli Borrel
5 juli - 7 juli Liftweekend
22 augustus - 24 augustus EXTC
6 september - 8 september Introweekend
20 november Kaartverkoop Lustrumpakketten